Meny

Åpen brannstasjon 2023

onsdag 06.09.2023    KL 12.00

Materiell tilgjengelig for de som arrangerer åpen brannstasjon som i år er lørdag 23. september

RVB oppfordrer alle kompetente virksomheter til å samarbeide med brannstasjonene om å tilby privatpersoner kontroll, service eller kassering/kjøp at nytt apparat denne dagen – enten på sitt eget verksted eller på brannstasjonene, alternativt et annet sted som kan tiltrekke seg mye publikum.

RVB ønsker å bistå kompetente virksomheter med kommunikasjonsmateriell som kan benyttes for å nå ut til befolkningen med informasjon om åpen brannstasjon, se nedlastbare filer. Ta kontakt dersom det er ønskelig med andre formater eller tekster.

Åpen brannstasjon arrangeres mange steder i Norge på lørdagen i den internasjonale brannvernuka - uke 38 i september. I år er det lørdag 23. september. Brannvernuka arrangeres hvert år av Brannvernforeningen, Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap og Forsikringsselskapet IF, og åpen brannstasjon arrangeres i samarbeid med brannvesenet. Formålet er å bevisstgjøre alle om brannfaren i en tid på året da antall boligbranner vanligvis øker.

På åpen brannstasjon kan privatpersoner komme til den lokale brannstasjoner, eller et annet sted i sentrum av byen/stedet som arrangementet foregår, for blant annet å oppleve realistiske demonstrasjoner som viser brannvesenets hverdag. Brannvesenet gir informasjon om brannsikkerhet i hjemmet og har kanskje noen overraskelser til barna. Flere tusen besøkende er ofte innom ved hvert arrangement på de store brannstasjonene og blir også tilbudt kontroll eller service på brannslukkeapparater.

Lykke til med arrangementet!

 

LOGO Åpen brannstasjon

BANNER Åpen brannstasjon